петък, 30 ноември 2007 г.

Последна зима

Небето днес е тежко и оловно
и слънцето дори е отпътувало...
А вятърът единствено гальовно
нашепва ми за времето бленувано.

По тъжните оголени върхари
и скелетите черни на дърветата,
подобно на проклятия прастари
се носят сцените на битието ни....

По жиците, унилите врабчета
премръзнало отронват празни думи...
А ние, сякаш в песен неподета
посяхме празнотата помежду ни...

6 коментара:

Анонимен каза...

Много е чувствено, невероятно красиво...

Марин каза...

Много мерси! Бях го забравил това стихотворение. Всъщност, първата ми стихосбирка съдържа онези 34 стиха, които са в Септември... написах ги от февруари до септември. оттогава насетне написах доста повече. на моменти направо се блъскаха да изскочат. Моя милост не може да си оцени нещата... не зная дали са хубави, или не, доколко са качествени и т.н., но самият аз улавям промяна към по-изчистени неща от стихосбирката насам.

Анонимен каза...

Къде мога да си я закупя?

Анонимен каза...

И не само са хубави, великолепни са, защото са излязли от сърцето ти... Аз съм ценител само на истинските неща, на това, което е преживяно... А ти умееш да разбунтуваш душата на човек... и той да преживее същата емоция. Наистина си чудесен автор и се радвам, че те открих и се докоснах до твоя свят, благодаря!

Марин каза...

Много мило и много ласкави думи. Аз пак ще повторя, че не мога да си ги оценя...
Не можеш да си купиш книжката, защото целият тираж е при мен. За мен е много скъпо това книжле и го подарявам. Изданието е за приятели!
Намери начин да ми дадеш някакви реални координати и ще ти я изпратя като подарък :)
Иначе просто няма как да стане.

Анонимен каза...

stihovete ti ne mogat da badat ocenqvani,te dori po4ti ne mogat da badat komentirani,za6toto v kraq na vsqko edno 4eteca nqma sila da kaje kakvoto i da bilo! naistina v edni ot stihovete ti kara6 du6ata da se buntuva,no v drugi tq e razsipana,prejivqla i plakala,za6toto ne e vazmojno da zastane pred tolkova bolka bezmalvno! 4eta ot izvestno vreme tuk i vsqka ve4er se zari4am,4e nikoga pove4e nqma da se zavarna kam tez stranici,nito 6te osamna pak nad tqh,i...otnovo i otnovo se zavra6tam....i tai otiva si no6ta...